Villa Kivi

Järvenpään Kinnarissa sijaitsevaa hoivakotiamme ympäröi oma piha, kukkaistutukset ja kodikas pientaloympäristö. Keskeisen sijaintinsa johdosta hoivakodissamme on helppo vierailla ja kaikki keskustan palvelut ovat lähellä. Palveluasumisen toiminnan ja sisällön ohjaus perustuu aina asiakkaan elämäntilanteesta lähtevään toimintatapaan. Hoivapalvelu on asukasta kunnioittavaa, tukee hänen osallisuuttaan asumisyhteisössä ja ylläpitää hänen toimintakykyään.

Hoitajamme ovat sitoutuneet kuntoutumista edistävään työotteeseen, jossa jokaisen asukkaan olemassa olevia voimavaroja ja oma-aloitteisuutta tuetaan.

Luontotoiminnot muistisairaiden hyvinvoinnin tukena

Kivi toteuttaa LuontoVoima-palveluita osana muistisairaiden päivittäistä hoitoa ja hoivaa. Luontomenetelmiämme ovat eläin-, kasvimaa-ja puutarha-avusteisuus sekä luontomateriaalien käyttö erilaisissa toimintatuokioissa.

GreenCare -menetelmiä käytetään hyvin moninaisten hyvinvointitavoitteiden saavuttamiseen.  Asukkaiden yksilöllisenä tavoitteena voi olla mielen virkistyminen, mielialan kohentuminen, aktiivisuuden lisääminen tai vaikkapa motoristen toimintojen säilyminen. Lue lisää täältä.

Takat, pihat ja rauhallinen ympäristö luovat viihtyisyyttä

Pihalla kelpaa nauttia kesästä ja osallistua puutarhan hoitoon tai nurmikon haravointiin. Ulkoilu pidetään ohjelmassa ympäri vuoden. Kesäkanat pihalla ja kanit piristävät arkeamme.

Iltojen pimetessä lämpöä tuovat aidot takat.

Tuolijumppaa, tanssimista, tietokilpailuja, vaatemyyntejä, leivontaa ja saunomista järjestetään säännöllisesti. Seurakunnan kanssa suunnitellaan hartaushetkiä ja tutut ammattiesiintyjät piristävät juhlahetkiämme. Talossa kehitetään yhteistyötä vapaaehtoisten sekä lähikoulujen ja –päiväkotien kanssa. Teemme myös retkiä hoivakodin ulkopuolelle.

Katso Villa Kiven esittelyvideo